Telefonun Başında Çaresiz Bekliyorum..

Bir ilanın yayınlanması ve başvurudaki ciddi aday sayısını incelediğimizde, işsizliğin ne denli ciddi rakamlarda olduğunu görebiliriz. Başvurunun kariyer siteleri üzerinden yapılmasından ziyade sizlere ulaşan adayları da görüyorsunuz. Aslında burada anlatmak istenilen firmanın tanınırlığından çok kişilerin araştırmacı oluşu ve ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için kitabın giriş ve gelişme bölümlerinin tamamlanıp sonuca ulaşması gerektiğidir.

Her yıl abartısız binlerce kişi üniversiteye başlıyor ve bir o  kadar kişi mezun oluyor. Farklılaşan bir dünya yok her gün gelecek kaygısında olan insan var. Mesleğini icra etmek isteyen ama kendini çok farklı alanlarda bulanlar mı dersiniz, kazandığını sorguladığında bunun için okumakta gerekmezmiş , zaman kaybı diyenleri mi.. Kendini geliştirmek sadece okumakla sınırlı kalmamalı bunu zaten biliyoruz. Önemli olan kişinin kendini keşfetmesidir. 



İş arayan gözünden bakacak olursak bir ilanın incelenmesi sonrasında başvuru süreciyle birlikte sabır süresi en az 1 saat en fazla 3 gündür. Sitelerden gelen otomatik cevap metinlerine bazen bakma gereği bile duyulmaz. Bununla birlikte psikolojik olarak kişi şu soruyu kendine sormaya başlar;"Bu ilan ne kadar doğru? firma gerçekten birini arıyor mu? Bu ilan asılsız olabilir mi?". Cevap alamadığımız her soru için kendimizi sorgular ve farklı yollarla kendimizi kanıtlamak için başvuruyu alternatif üreterek seviye seviye ilerleyerek en sonra ya aranır ya da ararız.. İş arayan tipleri çeşitlendirilebilir ve arttırılabilir. İşsiz olduğu için, işinden memnun olmadığı için, farklı heyecanlar ve deneyimler tatmak istediği için gibi gibi.. Burada esas soru işveren ne istiyor? Aday işverene ne verebilir?

İçerikleri es geçelim süreçte sizi arayan bir yetkili var ve görüşmek istediğini duyduğunuzda bir umutla mülakata geleceğinizi söylersiniz. Mülakat günü ve saatine kadar şirket profili incelenir, bilgi alınır, kendini görüşmeye hazırlar, hele ki İstanbul ve trafiği düşünürsen alternatif yolları araştırırsın, buraya kadar her şey mükemmel gidiyor. Görüşme teyit edilir ve siz mülakata gittiğinizde sizi ilk karşılama motive ya da demotive edecektir. 

İşe Alım tarafında çalışan biri olarak bundan sonra ki satırlarımda izlenimlerimi sizlerle paylaşmak isterim sevgili okurum.

İşe alınacak kişi ve iş profillerine göre mülakatta geçen süre farklılık gösterir. Mavi yaka ve beyaz yaka mülakatları nedense bir ayrımcılık edasıyla yapılır. İki taraf içinde aynı süre baz alınmalı sonuç olarak yapılan işin önem derecesi farklı ama çalışacak olan kişiye verilen değer eşit olmalı. İş arayan tarafında son zamanlarda yaşadığımız ve duyduğumuz kişinin yetkinliklerini ve deneyimlerini anlatmasından çok kendi işinde yaşadığı sorunları dile getirmesi mülakatta geçen süreyi verimsiz kılıyor ve süreç bir yerde olumsuz olarak değerlendiriliyor. Buradaki geri bildirimin soruya karşılık cevabın önem derecesidir. İşi çok isteyebilirsiniz ama vizyondaki gereksinimler bireysellikle ölçümlenemez. Katkı sağladığımız gerçekler günümüz iş hayatında işimize olan saygımız, firmaya olan bağlılığımız ve firma değerlerine ne kadar sahip çıktığımızdır. 

Bu yolda ilk adımın kendini tanımak olsun ve hayattan çıkartmış olduğun derslerden oluşturduğun güncel bir öz geçmişini at hafızaya.Sabır, sorumluluk, ve çaba seni ummadığın dünyaların içine sokacaktır.

Telefonun başında çaresiz bekleme, aktif bir rol üstlen ve atağa geç. Seçen değil seçilen ol. 

Hakan Altun: Bir Telefon şarkısı aşağıdaki linke(dinlemek isteyene)




Yorumlar