İşe Alın(ama)dı

Bir varmış bir yokmuş dediğimiz yazıların sonu hep mutlu sonla bitmiştir ama bugün size girişini güzel sonucu hayal kırıklığı olan birinin işe alınamamasına dair hikayeyi yazacağım. 

Kahramanımız mezuniyetten sonra çalkantılı iş arama sürecini aylarca kovalayıp, mülakatlara gidip, bu süreci derinlemesine yaşayan lakin umutları karadeniz de kıyıya oturmuş gemi misali sonuçlanmıştır. Bir umuttur yaşamak, öyle ki son kez dediği iş görüşmesine gittiğinde işe alındığını öğrendi ve her şey anlık gelişti. Gün ve gün aradığı işi bulduğunu düşündü, aldığı gazla tası tarağı topladı, seneler önce geldiği yere İstanbul'a tekrar yerleşecekti. Baktığımızda güzel bir oluşum gibi geliyor, yeni hayatlar, umutlar ve İstanbul'dan bahsediyoruz ama gel gelelim İstanbul'da yaşayan biri için "Bunlar 50 sene önceydi, eskidendi kuzum." dediğine şahit oluyoruz. 

Görüşmesi 20 dakika süren ve işe alındığına inanamayan kahramanımız kendisini gece kulübüne gidip bir arkadaşa bakıp çıkacaktım hissiyatına kapılmış olup 2 hafta sonrasına başlamak şartı ile hazırlar. Şirket içinde bir takım yaşanılan sıkıntılı günlerden haberdar olmak başta moralleri bozmuş olsa da üstesinden gelinebilirdi. Düşünsenize liderinizin işe alındığınızdan haberi yok ve gittiğinizde sizi istemiyor ne kadar mobingsi bir durum..Vah vah vah!!! 
İlk gün sorunsalı bu aşamada başlıyordu. Hoşgeldin beş gittin, tanıttın, yedin, içtin, doydun, kalktın haydeeee iş başı.. Oryantasyondan sonra alanı dışında işin yazılım kısmında yer alacak olması, yeni bir iş öğrenecek olması kahramanızı birazcık tedirgin etmiş gibi görünüyordu ama olsundu tecrüce meslek tanımaz çalış çalış çalış zaten bu dünyaya geliş amacımızdan biride hizmet ki bunu ölene dek yapıyor olacağız. Kahramanımız için aslında güzel başladığı bu mevzu ikinci gününde liderinin terslemesi ve gerilimin yükselmesi ile motivasyonun düşmesine neden olmuştur çünkü istenmediğini biliyordu. Bu devirde arkan olacak ki ezilmeyesin. Şirket içinde üstler kendi içinde kanka gibidir çalışanlar rollerini bildiği sürece her zaman iyidir ama yeni mezun biri ve işi bildiğini düşünüyorsun, hadi bildi diyelim ama bu kişi X işinde alındığının yanı sıra yazılım bizim işimiz seni alırken söylemedik mi??? Şok etkisi burada başlıyordu, X işine yazılım ne zaman enjekte edilmişti acaba? Üçüncü günün sabahında sizi istemeyenlerin safında sizi işe alırken bunu söylediğini iddia eden kişi de yer alıyorsa işte o zaman cinnet vakti gelmiştir. Şimdi anlıyorum insanlar neden vurur, neden stres sahibi olur, neden neden nedenler uzatılabilir. Kahramınımız için bu iş olmamıştı çünkü ertesi sabahında çıkışı verilmiş olacaktı, kendisi bu durumu kabullenmek istemesede orada kaldığı sürece hiç bir zaman mutlu olamayacaktı. Çıkışı alana kadar ayıya dayı dedi, imzalar atıldı çıkış alındı, kimseye eyvallah denmedi çünkü kimse onun nerelerden gelip hangi şartlarda yaşadığını bilmiyordu zaten insanoğlu nankör derler ya öyle şeyler işte.. Yapılanlar ve yapacakları hayalde kalan kahramanımıza bir şok disiplin suçlamasıydı, yapmadığını yapmış olarak göstermek ne kadar da ..... neyse ki yapacağını yapmış olup bu süreçte ona çelme atanlara cevapsız kalmadı evin yolunu tuttu. Hayaller ve hayatlar dediğimiz o meşhur cümleleri burada da görmüş oluyoruz.


Yazılacak o kadar şey var ki bunu siz değerli okurlarıma bırakıyorum. Kahramanımız için iş arama süreci duraklama döneminde lakin oluşabilecek IK'daki açık pozisyonlar için olur daaaaa yardımcı olmak isterseniz ikgokhankcbyk@gmail.com adresine mail atabilirsiniz. 

Sevgili okurum her zaman söylediğim gibi yorum ve paylaşımların benim için altın değerinde olup teşekkürlerimi sunarım. Yeni yazılarda buluşmak dileği ile 
" See you, take care"

Yorumlar